top of page

Een beter begrip van essentiële oliën

Wat zijn essentiële oliën precies en wat kunnen ze voor jou en je gezin betekenen?


Je bent niets voor niets op deze website terecht gekomen, toeval bestaat in mijn opinie niet. Er is iets dat je triggerde in je onderbewustzijn waardoor je op zoek ging naar wat meer info.


Essentiële oliën van Young Living


De aromatische geuren van deze oliën worden allemaal gewonnen uit planten en zijn 100% natuurlijk bij Young Living. Dit gebeurt door een zeer verfijnd proces, waarvoor zeer veel grondstoffen nodig zijn, die de kwaliteit garanderen en daardoor dus ook zeer waardevol.


Iedere olie heeft zijn eigen aromatische geur, levensenergie en daardoor ook een eigen specifieke werking op ons mensen. Ook werkt iedere olie, bij iedere persoon net dat beetje anders, omdat ook wij uniek zijn net zoals de oliën.


Door de hoge trilling / vibratie van de oliën, zijn ze de ideale ondersteuning voor ons fysieke, mentale en emotionele welzijn! Maar nog sterker voor ons bewustwordingsproces!


Dankzij hun fijne structuur van aromatische moleculen hebben ze snel invloed op ons lichamelijk welbevinden. Ze kunnen namelijk vlotjes doorheen de celmembranen dringen, het bloed en weefsels makkelijk passeren en de cellulaire functies verbeteren.


Door de puurheid waar Young Living voor staat hebben de oliën dan ook een echte therapeutische en ondersteunende werking.


Wanneer je wat op zoek werk verricht, zal je merken dat er grote prijsverschillen zijn tussen de verschillende oliën (en ook merken). Dit hangt allemaal af van de hoeveelheid grondstoffen dat er nodig zijn om enkele milliliters te verzamelen.

Zo zijn er bijvoorbeeld voor één liter citroenolie, zo een 1500 à 3000 citroenen nodig. Een goedkope olie is bijvoorbeeld de orange, omdat de schillen van sinaasappels een afvalproduct zijn van de sapindustrie. De rozenolie daarentegen is dan weer een dure olie, omdat er ontzettend veel rozen nodig zijn om een beetje olie te produceren.

JA, ik wil graag een starterkit!


Hoe te gebruiken?


Essentiële oliën kan je op een aantal verschillende manieren inzetten: aromatisch (verstuiven) - plaatselijk aanbrengen op de huid of via inname (capsules of in je drinken / voedsel). Bij inname moet je letten op het plus-label, deze zijn de oliën die door Europa goedgekeurd zijn voor inname. Voor de overige oliën vraag je het best even na.


AROMATISCH


Aromatherpie heeft ontzettend veel positieve invloeden op ons lichamelijk en emotioneel welbevinden. Afhankelijk van het type olie, zal je een andere werking ervaren. Ook kan je op deze manier de lucht zuiveren van ongewenste geuren en bacteriën.


Een diffuser is het makkelijkste en snelste hulpmiddel dat je kan inzetten voor aromatherapie. Het is echter wel van groot belang dat je de juiste aanschaft, aangezien er ontzettend veel verschil zit op kwaliteit etc. Daarom adviseer ik resoluut de diffusers van Young Living aan. Deze diffusers zijn zo gemaakt, dat de structuur van de essentiële oliën niet kapot wordt gemaakt. Plus dat er ook geen giftige stoffen van het materiaal van een diffuser in de olie kan terecht komen (dit is bij goedkopere modellen wel zo).


VIA DE HUIDJe kan zo goed als alle oliën in principe direct op de huid aanbrengen, maar geadviseerd wordt om te werken met een draagolie en ze zo te verdunnen. Let op: dit wil niet zeggen dat je de werking ervan vermindert, integendeel. Door ze aan te leggen met een plantaardige olie, worden ze makkelijker door de huid opgenomen en worden mogelijke irritaties tegen gegaan.

Hiervoor worden olie rollers ingezet waarin je makkelijk de oliën kan mengen met de draagolie (denk aan kokosolie, druivenpitolie, amandelolie).


Let op:

Jonge huidjes zijn veel gevoeliger voor de oliën en hebben dus veel minder druppels nodig dan volwassenen. Start dus met mate en vraag eerst na wat kan.


INNAMEOmdat Young Living in Europa valt onder de cosmetica wet, worden er binnen Europa strengere voorschriften gehanteerd. Om duidelijk te maken welke je volgens Europa mag innemen, heeft Young Living de plus-lijn gelanceerd. Deze vallen binnen de voedingswetgeving en zijn allemaal veilig voor inname: via water,voeding of in een doorzichtige plantaardige capsule.


Het afvaltrio - de griepbom en de allergiebom zijn bijvoorbeeld3 grote favorieten voor inname.


Giften van moeder aarde


Bij Essential Consciousness gaat het erom de kracht terug te geven aan waar het thuishoort!


God / het universum / de bron / ... (je kunt het de term geven die het meest bij jouw overtuiging past) heeft moeder aarde gecreëerd om ons mensen te ondersteunen.


De tijd is gekomen om de kracht terug te geven aan moeder aarde en haar etherische oliën. Dankbaar te zijn voor haar steun! Door deze oliën bewust te gebruiken als ondersteuning voor ons eigen groeiproces.


Zie ze niet als de volgende farmaceutische oplossing. Gebruik ze niet zonder het respect dat ze verdienen.


Mijn missie is om mensen weer bewust te maken, waarom ze zijn gemaakt en hoe ze moeten worden gebruikt. Sta jij open voor dit olie avontuur?


Een eerlijke start met de starterkit


Ben je op de een of andere manier geïnteresseerd in het gebruik van etherische oliën of door hen getriggerd?


Dan raad ik sterk aan om jezelf een eerlijke ervaring te geven. Geef de oliën en jezelf een echte kans om te ervaren of je een match bent of niet.

Om deze reden hebben ze een starterkit gemaakt!


Met deze starterkit kun je voluit ervaren en experimenteren wat de oliën voor jou en je levensstijl kunnen betekenen.

Door ze uit te testen en je eigen recepten te maken, voel je de energie van elke individuele olie.

Ik kan een aantal kant-en-klare rollers voor je maken en je zult zeker de voordelen ervan voelen. Maar als je de rollers zelf zou maken, geef je hem wat extra power en respect. Je zou de taal van de oliën beter begrijpen en hun doel om mensen te helpen op hun persoonlijke reis.
68 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page