top of page

Het ego versus zelfliefde

Ik hoor je het al zeggen: "allemaal super mooi he Riri zo in het licht gaan staan, voor je zielsmissie gaan en toch doen!" "Maar hoe dan juist? Hoe weet ik wanneer mijn ego aan het woord is, of mijn onderbewuste / gidsen die me signalen geven te rusten?"


Hieronder deel ik dan ook graag enkele tips:

  1. In eerste plaats dien je te erkennen dat je ego niets slechts is! Het maakt deel uit van onze menselijk ervaring en heeft enkel als doel je te beschermen. Erken en observeer dus deze stemmetjes in je hoofd, dank hen voor de bescherming die ze willen bieden maar geef hen niet langer de macht. Laat hen weten dat je toch andere beslissingen zal maken in het kader van het hogere goed.

  2. Een volgende stap is dat je aan de slag gaat met het ontcijferen van de taal van je lichaam. Je lichaam is verbonden met je onderbewuste en probeert vanuit het onderbewuste met je te communiceren. Door te leren luisteren en de taal te leren begrijpen, kan je veel sneller tot inzichten en acties komen.

  3. Begrijp dat wanneer het lichaam een signaal geeft, dit of vanuit weerstand kan komen of vanuit een signaal van zelfliefde. En dat deze een zelfde soort lichamelijke reactie kunnen teweeg brengen. De uitdaging ligt erin deze 2 van elkaar te onderscheiden.

  4. Dit doe je door de emotie erachter te gaan voelen. Wanneer het ego aan het woord is, is de emotie erachter vaak 'angst', dit zal het lichaam blokkeren en in de slachtofferrol plaatsen. Je zal niet in staat zijn om het zomaar om te draaien en voor jezelf te zorgen. Is het ivm zelfliefde? Dan zal je de juiste acties ondernemen in het kader van die zelfzorg: denk aan meditatie, essentiële oliën, yoga, jezelf omringen met gelijkgestemden, ...

  5. Hoe toch elke dag voor je missie er staan, zonder jezelf te verliezen? Zorg dat je standaard iedere dag me-time in plant. Ga mediteren, dankbaarheid oefenen, wandelen in de natuur, yoga, creatief bezig zijn, een boek lezen, ... datgene waarvan je weet dat je zoizo wordt opgeladen.

Wil je nog meer verdieping en ondersteuning in dit proces? Dit kan je o.a. doen door volgende oliën in te schakelen:

  • awaken

  • release

  • surrender

  • white angelica

  • frankinscense

Of door nog meer de diepte in te duiken met nog meer tips, door mijn boek aan te schaffen. Of je aan te melden voor het maandelijkse membership en/of de mastery. Jezelf omringen met gelijkgestemden, maakt namelijk een groot deel uit van gaan voor je missie.

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page