top of page

Persoonlijke rituelen en het gebruik van essentiële oliën

Bijgewerkt op: 19 apr. 2021

Zaterdag 17 april is het Young Living Day. Wereldwijd worden de essentiële oliën in

het daglicht gezet en ook Essential Consciousness heeft een eigen programma. Eén

van de inspiratiesessies kan je bij mij volgen: om 20u vertel ik over persoonlijke

rituelen en het gebruik van essentiële oliën. In deze blog geef ik al een beetje prijs én

geef ik je een persoonlijk ritueel voor daadkracht en overvloed in je leven.
Over de inspiratiesessie


Wat is een persoonlijk ritueel?


Stilstaan in een moment, een intentie neerzetten, een wens uitsturen, een verlangen uitspeken, moed verzamelen, om hulp vragen, een beslissing bevestigen/bekrachtigen.

Als je een van deze dingen vorm geeft in onze wereld en handelingen uitvoert die de vorm maken, creëer je een ritueel. Je mag het woord ‘ritueel’ heel breed opvatten. Doorheen de evolutie van de mensheid blijven enkele grote thema’s altijd overeind. Eén daarvan is zingeving, betekenis geven aan.


De mens heeft op alle mogelijke manieren al betekenis gegeven aan belangrijke momenten, hoe groot of hoe klein ook. Wij, in 2021, zijn in de mogelijkheid om wijsheden, inzichten en rituelen van over de hele wereld te verzamelen. We kunnen voelen wat voor ons goed voelt en van daaruit iets persoonlijk en uniek brouwen, helemaal op maat van wat we op dat moment nodig hebben.


Het is echter niet altijd eenvoudig om tijd te vinden/maken voor een bewust moment en de

ritualisering van een ervaring. Of misschien weet je niet waar je moet beginnen. Onthoud dan zeker dit: een persoonlijk ritueel kan heel klein en eenvoudig zijn. Het grote pluspunt? Door persoonlijke rituelen toe te voegen aan je levensstijl vergroot je de verbinding met jezelf. Je gaat meer in je kracht staan omdat je bewust bezig bent met dat wat voor jou belangrijk is.


Het gebruik van essentiële oliën kan een waardevolle toevoeging zijn aan een persoonlijk ritueel. De energie en het unieke trillingsniveau van bloemen, planten, bomen en struiken kunnen ons ondersteunen in ons verlangen, het verzamelen van onze moed, het realiseren van onze dromen en kalmeren van onze ziel. Hoe dat werkt? Dat vertel ik je op 17 april. Welkom!


Wat mag je verwachten van de inspiratiesessie?


 • Je krijgt de bouwstenen voor een persoonlijk ritueel.

 • Je ontdekt waarom het waardevol is om essentiële oliën toe te voegen aan een persoonlijk ritueel.

 • Je leert bij over het gebruik van essentiële oliën.

 • Je krijgt een overzicht van tien essentiële oliën en hun toepassing in persoonlijke rituelen.

Praktisch

 • Inspiratiesessie via Zoom, zaterdag 17 april, 20u, gratis.

 • Inschrijven: https://www.essentialconsciousness.be/evenementen (ook voor de andere inspiratiesessies!), of mail naar info@nathaliedejongh.be.


Release Your Power Ritual


Zoek je een klein ritueel dat je innerlijke kracht aanwakkert? Dit ritueel staat in het teken van

daadkracht en overvloed. Het is eenvoudig en rechtdoorzee en je kan het personaliseren met andere oliën voor élk thema in je leven dat aandacht verdient.


Maak een roller met essentiële oliën

Is dit een ritueel? Als jij dat ervan maakt wel. En daar gaat het om: kies ervoor om van bepaalde handelingen een geritualiseerde ervaring te maken. Zo stuur je de juiste energie uit en verbind je jezelf met de intentie waarmee je de roller maakt.

 • Zorg voor een rustig moment voor jezelf.

 • Zet je intentie neer. Dit is wat je wil manifesteren: daadkracht, moed, succes, helderheid, overvloed en positiviteit.

 • Kies een roller. Je kan een eenvoudige roller nemen of een extra touch toevoegen. Er zijn flesjes met edelstenen roller balletjes die als extra element aan je ritueel kunnen worden toegevoegd. Voor dit ritueel kan je bv. een flesje met een aventurijn nemen, deze steen heeft een kalmerende en beschermende werking en helpt voorspoed en geluk aantrekken.

 • Doe de essentiële oliën in het flesje:

 • Valor: 7 druppels

 • Abundance: 8 druppels

 • SclarEssence: 5 druppels

 • Vul het flesje op met een draagolie zoals druivenpitolie of zoete amandelolie. De V-6 Enhanced Vegetable Oil Complex van Young Living kan je hier ook voor gebruiken.

 • Sluit de roller. Sluit ook even je ogen terwijl je de roller in je handen houdt.

 • Gebruik nu de roller voor de eerste keer op je polsen. Ruik. Adem diep in. Stuur je wens uit. Open je hart voor de mogelijkheden die voor je liggen. Geloof in jezelf.

Over de oliën


Valor – blend van Young Living

Een zoete, kruidige geur die je innerlijke kracht doet ontwaken en moed geeft. De blend ondersteunt je zelfvertrouwen en je emotionele balans.


Ingrediënten: zwarte sparolie, kamferhoutolie, blauwboerenwormkruidolie, wierookolie en

geraniumolie, caprinezuurtriglyceride.


Abundance – blend van Young Living

Een rijke, warme en vreugdevolle geur die het gevoel van overvloed oproept. De blend is speciaal gecreëerd om de verbinding met het magnetische energieveld te vergroten en de wet van de aantrekkingskracht te ondersteunen.


Ingrediënten: sinaasappelolie, wierookolie, patchouli-olie, kruidnagelolie, gemberolie, mirre-olie, kaneelolie, zwarte sparolie.


SclarEssence – blend van Young Living

Een verfrissende combinatie van prikkelende geuren die helderheid en duidelijkheid stimuleren.


Ingrediënten: scharlei-olie, pepermuntolie, Spaanse salie-olie, venkelolie.


Gebruik van de roller


Hou de roller de komende weken dicht bij je in de buurt. In de zak van je broek, je jas, in je handtas. Zo kan je wanneer jij dat nodig hebt een minuut voor jezelf nemen. Je kan de roller gebruiken op je polsen, achter je oren of zelfs op je voorhoofd, op je derde oog. Neem even de tijd om te ruiken en om opnieuw je intentie neer te zetten. Daadkacht, moed, succes, helderheid, overvloed, positiviteit. Dat is wat je wil aantrekken. Dat is wat jij verdient.

Hoe meer je dit herhaalt, hoe krachtiger dit kleine ritueel wordt. Voel je de nood om iets toe te voegen? Kies muziek om te spelen, zing of dans, doe een korte meditatie of spreek een gebed uit. Alles kan – als het voor jou maar goed voelt.Wil je meer weten over de werking van essentiële oliën? Vraag je je af of een olie kan inwerken op zielsniveau en hoe dat dan werkt? In de blog, ‘Magie in een flesje: over essentiële oliën en spirituele ondersteuning’, ga ik hier dieper op in.Nathalie De Jongh is schrijfster bij haar eigen Verhalenbureau Kleine Keizerin en schrijfcoach bij de online groepspraktijk De FlowFabriek. Ze is dol op essentiële oliën en vindt de business onverwacht heel leuk. Meer info: www.nathaliedejongh.be.

66 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page