top of page

Sfeer en gezelligheid in huis op een veilige manier

Wie houdt er niet van de warme gezelligheid dat geurkaarsen met zich meebrengen? Wil je sfeer en gezelligheid in huis creëren, worden standaard dan ook vaak geurkaarsen ingezet. Helaas is dit niet zonder gevaar, enerzijds loert het logische brandgevaar maar het feit is dat standaard geurkaarsen toxische stoffen verspreiden, en dat wil je uiteraard niet!


Gezondheid boven gezelligheid


Hoe hard we ook naar die gezelligheid verlangen, nog meer verlangen we naar een goede gezondheid, en zo hoort het ook!


Maar wat is er dan net zo ongezond aan geurkaarsen?


Standaard geurkaarsen zijn vaak een mengeling van wel honderd chemische producten die samen een specifieke geur voortbrengen, deze staan er echter voor bekend Vluchtige Organische Stoffen (VOC's) vrij te geven. Er bestaan vele wetenschappelijke onderzoeken die hebben aangetoond dat dergelijke VOC's schadelijke gevolgen kunnen hebben voor je organen, je centrale zenuwstelsel, je ademhalingsmoeilijkheden kunnen bezorgen en je neus, keel en oren kunnen irriteren.

Een ander bestand van de standaard geurkaarsen is dan weer paraffine. De paraffinewas is als petrolatum deel van de olieraffinage. Door deze te verbranden kunnen er bepaalde toxische stoffen vrij komen, zoals benzeen; aceetalhyde; tolueen; acroleïne; formaldehyde en zwart roet, die dan in de lucht van je leefruimte terecht komen. Het lijkt heel wat als je het zo opnoemt maar net daarom is het zo ontzettend belangrijk om ervan bewust te zijn dat je met de standaard geurkaars je gezin en andere dierbaren hier dus aan bloot stelt.


Zodra ieder van ons team zich hiervan bewust werd, waren we stuk voor stuk nog meer overtuigd dat we deze informatie zoveel mogelijk willen verspreiden. Wij geven namelijk ook om jou gezondheid.


Gelukkig bestaan er super sfeervolle alternatieven


Na wat onderzoek en uittesten hebben we gelukkig een super alternatief gevonden, om toch gezelligheid te creëren in je huis of werkruimte, zonder je zorgen te hoeven maken over je gezondheid.


Met de essentiële oliën en verstuivers van Young Living, kies je voor een kwaliteitslabel en dus naast een leuke sfeer ook een veilige sfeer.


Er zijn diffuser in allerlei vormen en maten en ook hier weer is het van uiterst belang dat je kiest voor kwaliteit. De diffusers van Young Living geven je de garantie dat ze op de juiste manier zijn bewerkt, opdat het plastic niet zou worden aangetast door citrus oliën. De meeste diffusers zullen helaas vaak worden aangetast, waardoor uiteindelijk ook weer toxische stoffen vrij komen en je alsnog niet veel beter af bent dan de geurkaarsen. Daarom kiezen wij als team resoluut voor de beste kwaliteit, want onze gezondheid is onze prioriteit.


Extra voordelen van essentiële oliën


Het leuke is dat wanneer je dan ook nog eens kiest voor essentiële oliën met een hoog kwaliteitslabel en hoge frequentie, zoals de oliën van Young Living, ontvang je ook nog eens een therapeutische werking van de pure planten. Je ontvangt niet alleen de lekker geurtjes maar ook de ondersteuning van de planten.


De oliën van Young Living hebben één voor één heel wat procedures moeten doorlopen voor ze uiteindelijk volledig afgesloten tot bij jou geraken, dit is hun seed to seal garantie. Hierdoor weet je exact wat er in de flesjes zit, dat deze 100% natuurlijk zijn en niet zoals bij sommige andere merken verdund zijn om de kostprijs naar beneden te halen.


Door hun hoge kwaliteit en puurheid, hebben ze een invloed op ons emotioneel - fysiek en mentale welzijn. Iedere plant heeft een eigen unieke therapeutische werking en je kan ze dan ook voor verschillende doeleinden inzetten.


Het verschil ervaren


Wil je graag het verschil zelf ervaren? Dit kan op verschillende manieren.

  1. bestel rechtstreeks via onze webshop

  2. stuur ons een mailtje voor wat meer informatie of een privé afspraak

  3. kom een keer langs tijdens één van onze infomomenten, wij organiseren als team verschillende momenten op een maand en op verschillende locaties. Wij doen dit volledig gratis of voor mini prijsjes omdat wij ervan overtuigd zijn dat wanneer je zelf het verschil hebt ervaren, ook jij die keuze maakt en je gezondheid de prioriteit geeft die het verdient. Check de knop evenementen voor de eerstvolgende infomomenten en workshops.

40 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page