top of page

Topervaringen met essentiële oliën: copaiba en de blend Awaken

Het gebruik van essentiële oliën kan je vergelijken met een ontdekkingsreis: je begint op een mooie plek en verzamelt onderweg en doorheen de tijd ervaringen die je leven beïnvloeden. Je manier van kijken verandert, je staat meer in je kracht en je ziet plots hoe alles met elkaar verbonden is. Als je bewust en met de juiste intenties met essentiële oliën werkt, laten ze je een verrassend magisch pad langs de mooiste plekken van de wereld zien. In deze blog deel ik enkele topervaringen uit mijn ontdekkingsreis.Topervaring 1: Copaiba


Een grote favoriet. Copaiba versterkt in de eerste plaats elke andere olie die je erbij gebruikt en dat merk je echt. De zachte, redelijk zoete houtachtige geur ondersteunt de kalmerende werking van de olie en de energie (of de trilling) helpt je om spanningen en angsten los te laten. Het creëert een veilige atmosfeer en stimuleert emotionele genezing.

De essentiële olie Copaiba werkt ontstekingsremmend, antibacteriëel en pijnstillend. In aromatherapie wordt de olie o.a. ingezet bij ademhalingsproblemen, ontstekingen, pijnlijke spieren en gewrichten en stress.

Je leest het: Copaiba is breed inzetbaar en als je eenmaal hebt kennisgemaakt met de kracht ervan, wil je niets anders meer. Het flesje zit standaard in mijn collectie die meegaat naar workshops én op vakantie.


Copaiva: de boom

 • is een slanke, altijd groene, tropische boom met aromatische schors, geveerde bladeren en kleine gele bloemen;

 • groeit in het Amazonewoud (hoewel er intussen ook een vijftal Afrikaanse soorten zijn ontdekt);

 • wordt aangeboord voor de oleohars – uit deze hars wordt de olie gedestilleerd;

 • kan meer dan 30 meter hoog worden (hangt van de specifieke soort af);

 • kan tot 400 jaar oud worden;

 • wordt door de indianen al eeuwenlang gebruikt in de medicinale toepassingen.

De Copaiba van Young Living word gemaakt van de Copaifera officinalis.


Hoe gebruik ik Copaiba?

 • In de diffuser:

 • Copaiba (3 druppels), Lavender (3 druppels), Frankinscence (3 druppels) – voor rust en meditatie;

 • Copaiba, Cypress, Cedarwood – voor ontspanning en gezelligheid;

 • Copaiba, Bergamot, Lime – voor het loslaten van het oude en het omarmen van het nieuwe;

 • ik gebruik 7 tot 10 druppels per diffuserbeurt.

 • In massageolie:

 • in combinatie met Lavender – ontspannend;

 • in combinatie met Panaway – bij pijnlijke spieren en gewrichten.

 • In een roller op maat of puur op de polsen.


Topervaring 2: Awaken


Young Living heeft heel wat krachtige blends die je kan inzetten voor persoonlijke groei en spirituele en mentale ondersteuning. De combinaties zijn met liefde en zorg gemaakt; ze zijn energetisch sterk, met momenten gedurfd en ze nodigen je uit om met jezelf aan de slag te gaan.


De blend Awaken was één van de eerste waar ik zelf mee begon te werken. Het thema – bewustwording en het exploreren van je innerlijke wijsheid – ligt me nauw aan het hart en daarom was het het eerste duurdere flesje dat ik aanschafte.

De kracht van de samenstelling verwondert me altijd opnieuw. De geur en de energie van Awaken triggert je om deuren te openen op een liefdevolle en positieve manier en daarom zet ik deze blend dikwijls in tijdens (persoonlijke) rituelen. Mocht je nog op zoek zijn naar iets om je meditaties en creatieve processen te verdiepen, dan is Awaken echt een aanrader.


De samenstelling


Awaken ruikt zoet, maar zacht zoet, als een golf die lui in de zon langzaam het strand oprolt. Het is een rijke blend met verschillende oliën en als je een aantal keer ruikt, haal je er de belangrijke tonen uit.


Bergamot heeft een diepe, warme geur met een lichtfrisse toets. Tangerine en citroen zijn kruidig, jasmijn, geranium en ylang-ylang zoet en boswellia ruikt naar aarde en sterren. Kamille en sandelhout verzachten en lavendel is de kers op de taart.


Ingrediënten: Citrus aurantium bergamia (bergamotolie), Cananga odorata (ylang-ylangolie), Pelargonium graveolens (geraniumolie), Citrus limon (citroenolie), Coriandrum sativum (korianderolie), Citrus reticulata (tangerine-olie), Jasminum officinale (jasmijnolie), Chamamelum nobilis (Roomse kamille-olie), Santalum paniculatum (Hawaiiaans sandelhoutolie), Citrus aurantium (neroli-olie), Piper nigrum (zwarte peperolie), Boswellia carterii (wierookolie), Melissa officinalis (melisse-olie), Lavandula angustifolia (lavendelolie), Cymbopogon martini (citroengrasolie), Hyssopus officinalis (hysopolie), Helichrysum italicum (strobloemolie), Callitris intratropica (blauwe cipresolie), Artemisia pallens (davana-olie), Citrus hystrix (limoenolie), Citrus paradisi (grapefruitolie), Mentha spicata (groene muntextract), Caprylic/capric (kokosolie), Prunus amygdalus dulcis (amandelolie), Sesamum indicum (sesamzaadolie).


Wist je dat?

 • De energie van bergamot, en ook tangerine, citroen en koriander stimuleert je om vooruit te kijken.

 • Koriander ontgift en brengt in balans.

 • Citroen zuivert.

 • Tangerine boost je humeur, is oppeppend en stimuleert je om positief te zijn.

 • Geranium en Ylang-Ylang helpen je om stress en angsten los te laten.

 • Roomse kamille en jasmijn kalmeren de zintuigen, verzachten en werken ontstekingsremmend.

Hoe gebruik ik Awaken?

 • In de diffuser: 7 tot 10 druppels. Gezien de rijkheid van de blend combineeer je deze beter niet met nog andere oliën, tenzij je intuïtie heel sterk vraagt om een bepaalde combinatie.

 • In een roller of puur op de polsen.


Nieuwsgierig naar meer?


Nathalie De Jongh is oprichtster van Kleine Keizerin, het Verhalenbureau voor mijlpalen & rituelen. Ze is ook schrijver, creator en rituelenmaker bij 3Blossoms. Meer over haar vind je op www.nathaliedejongh.be.


41 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page